Priser & Tänkvärt

Medlemsavgift Familj: 1100kr (Kräver samma folkbokföringsadress)

Medlemsavgift Senior: 800kr (För dig som är 20år eller äldre)

Medlemsavgift Junior: 600kr (För dig som är 19 år eller yngre)

Medlemsavgift Stödmedlem 250kr

Årstrackfee Senior 2023: 1400kr (Se förtydligande nedan)

Årstrackfee Junior 2023: 500kr (Se förtydligande nedan)

Dagtrackfee medlem: 150kr (Se förtydligande nedan)

Dagtrackfee ej medlem: 200kr (Se förtydligande nedan)

Nybörjartid lördagar 10-12: 50kr

Sedan 2015 löper alla avgifter årsvis. Nytillkomna medlemmar som betalar mellan 1:a oktober till 31:a december får kommande år på köpet. Befintliga medlemmar får automatiskt e-post om inbetalning under januari.

Vad är årstrackfee?
Som medlem kan du välja att betala något vi kallar årstrackfee. Betald årstrackfee betyder helt enkelt att du kan köra så mycket du vill på alla klubbens banor, såväl inne som ute, under hela året utan att betala något mer. Medlem som inte betalt årstrackfee betalar en avgift vid varje körtillfälle, se pris ovan.

Vad är dagtrackfee?
Dagtrackfee är för dem som väljer att betala vid varje körtillfälle. Körning får då enbart ske under klubbens ordinarie öppettider. Betalning ska då ske innan man börjar köra, se priser för trackfee ovan. Medlemmar som betalat årstrackfee betalar alltid 0kr.

Hur betalar jag?
Medlemsavgifter och årstrackfee betalas genom IdrottOnline – se mer under kapitlet ”Bli medlem”. Dagtrackfee, tävlingsavgifter och det du köper i våra kiosker betalas med Swish:

Kiosk: 123 188 17 88

Tävling: 123 420 40 38

Trackfee: 123 299 29 56

Regler

När du betalt ditt medlemskap och trackfee så gäller följande hos MHF Skarpnäck:

  • Skriv alltid in dig i närvarolistan innan du gör något annat. Betala trackfee om du inte har årstrackfee!
  • Hitta en ledig plats att sätta upp dina saker på och börja duka. Mekmatta först!!
  • Sätt batterier på laddning i laddpåse!!
  • Kolla in hur andra kör, vilket spår de väljer mm. Fråga andra förare om tips o trix.
  • Det finns alltid en banvärd på plats (fråga efter denne) som kan hjälpa dig med det mesta.
  • När du känner dig redo, tar du din bil, radio och tävlingssinne och ställer dig i kö eller går upp på förarställningen.

Följande gäller på banan:

  • Kör i rätt riktning. Om du är ensam på banan och är osäker: Fråga!!
  • Håll dig inom banmarkeringarna (så gott det går)
  • Släpp förbi snabbare bilar
  • Stanna aldrig mitt i spåret, utan åk åt sidan om du behöver stanna!
  • Om du oavsiktligt råkat hamna mitt i spår och inte kommer därifrån säg snabbt till övriga förare att du ligger i vägen! Exempelvis ”Bil på rakan!!” om du råkar ligga mitt på raksträckan. Det kommer att spara många reservdelar och sura miner om du lyckas förhindra krockar 😉
  • Om du behöver ut och vända din bil (om den ligger på taket), se till att göra detta utan att skymma sikten för andra. Kolla också var andra bilar är innan du kliver ut på banan!
  • Gå inte på våra hopp! Du kanske är en spenstig person på max 59kg…men det hjälper inte….våra hopp är inte byggda för att kliva på!
  • Stå inte mitt i spår! Om du behöver plocka din bil från ett ställe som ligger eländigt till och du måste stå mitt i spår…säg till! Om en bil kör på dig så är det ditt fel och inte föraren av bilen. Det är nästintill omöjligt att se folk/bilar som står ivägen. Du kommer märka detta när du fått upp farten själv.
  • Vårda ditt språkbruk på förarställningen. Vi vet att man blir frustrerad och förbannad ibland, men det är berättigar inte att lära våra yngre förare nya kreativa svordomar! Var ett föredöme! Om någon råkar köra på din bil…..shit happens!

Kom ihåg att det är fler som vill köra, så ockupera inte en plats längre än max 10 minuter! Vi rekommenderar i och för sig inte att köra mer än 6-7 minuter åt gången. Detta för att spara såväl däck som elektronik och batterilivslängd. Ge bilen en chans att vila också!

Vad gäller i byggnaden?

Samma sak gäller hos oss som hemma hos den pedantiske sambon! Håll rent! Plocka undan efter dig! Var trevlig! Upptäcker du en säkerhetsrisk eller fara av något slag…handla!! Säg till banvärden om du upptäcker något konstigt.

Se till att era barn förstår att detta är en bilsport och inte ett äventyrsrum för klättring eller bus! Vi vill jättegärna ha massor av barn hos oss, men det finns en säkerhetsaspekt också. Det gör väldigt ont att få en bil som i full fart träffar smalbenet. Ni ansvarar över era egna barn samt uppmärksammar omgivningen om det finns barn som är på väg att fara illa.

Jag är ny! Hur funkar det?

Som ny i denna sport kan det vara som en djungel att passera innan man hittar fram till en verklighet där man står med en radio i handen och får sin bil att sväva fram på banan! Vi hoppas att med denna sida kunna ge dig lite tips inför ett beslut att börja köra.

Vad är det för bilar som gäller?

Först och främst ska du fundera på vilken av de olika sektionerna som verkar roligast för just dig. Detta får du en känsla för om du antingen hälsar på oss under exempelvis utomhussäsongen då flest klasser är igång eller om du googlar på nätet. Sök då efter ”1:10 offroad buggy” och klicka på videolänken. På motvarande vis kan du söka på ”1:8 offroad buggy nitro”, ”1:10 onroad nitro”, ”1:8 onroad nitro”, ”Mini-Z” etc.

När du väl kommit fram till vilken klass som lockar dig mest, så kan det vara klokt att komma förbi oss på klubben och inhämta mer djuplodande erfarenheter. Ställ massor av frågor! Kolla om du får provköra….många av våra medlemmar är väldigt hjälpsamma och välvilliga till att vägleda!

Vad ska jag köpa för märke?

Även här är det klokt att kolla med den klubb som du avser köra mest på! Det märke som är mest representerat på klubben är det märke du bör gå på, eftersom det sannolikt finns mycket erfarenheter kring just det märket. Väljer här att inte nämna några specifika märken. Men det vi kan säga är att köp inte första möjliga billiga bil på din närmaste hobbybutik. Det billigaste i längden blir om man köper kvalitetsmärken! Då finns reservdelar och en garanti på att delar finns en lång tid framöver. För bilen kommer att gå sönder förr eller senare. I början är det 15% bilköra och 75% mekande!

Köp bra märken på begagnatmarknaden! Detta är en nördsport….vilket innebär att så fort något nytt kommer (om än bara efter någon månad efter förra modellen) så finns riktigt bra och ibland kompletta bilar att köpa till bra pris! Facebook har många bra köp/sälj-forum! Leta på RC köp och sälj.

Är det en dyr sport?

Det kan vara hur dyrt som helst eller hyfsat överkomligt! Man måste inte ha alla extra delar som proffsförarna kletar på sina bilar! Det går alldeles utmärkt att bli duktig och ha kul med originalbilen! Men visst….du kommer snabbt bli sugen att köpa till de där extraprylarna i aluminium som skiner så fint på alla andras bilar 🙂

Tänk på att du behöver mer än bara bilen innan du kan köra! Nedan följer en lista:

  • Batterier
  • Batteriladdare
  • Radio för att kunna styra bilen
  • Om du inte köpte en komplett bil, så behövs elektronik
  • Däck
  • Laddpåse (för brandsäkerhet)
  • Mekmatta (för att inte kladda ner borden). Det går lika bra med en handduk!
  • Verktyg
  • Reservdelar (Du kommer att köra sönder! Kolla med klubben vilka reservdelar som går mest.)

Även här kan man lägga hur mkt pengar som helst, men det är inte nödvändigt! Exempelvis måste man inte ha en bordslampa i aluminium för 900:- eller mekmatta för 400:-. Det är heller inte nödvändigt med senaste modellen av skruvmejsel.

Reservdelar och andra tillbehör till bilen finner du hos ett gäng välsorterade handlare. Då vi inte har sponsordelen klar med alla våra tidigare sponsorer så kan vi inte här rekommendera specifik handlare, men sök på nätet efter RC reservdelar så löser det sig. Eller fråga någon på klubben var de köper sina prylar ifrån.

Jag har nu skaffat mig allt detta! Vad gör jag nu?

Du bör bli medlem hos en lämplig klubb i närheten av dig! Då har du fullt stöd! Sök medlemskap här!

Om du avser köra ofta, så är en årstrackfee att rekommendera. Annars kostar det en fast summa per gång du kör. Det kan dra iväg. Läs allt om trackfee och medlemskap här!

Vi hoppas att denna information ska vara så pass tillräcklig att ni kan ta första steget in i värld fylld av fart, fläkt, kamratskap och spänning! Om ni fortsatt har frågor så kontakta oss i styrelsen eller ta kontakt med banvärd på plats eller snacka med någon av de gamla rävarna som kört på klubben länge (man kan se på dom att de varit där länge).

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close